відбулось засідання координаційної ради у справах дітей та з питань охорони дитинства

09.12.2015 14:29

9 грудня 2015 року під керівництвом заступника голови Новоселицької районної державної адміністрації  Каріни Поп відбулось засідання координаційної ради у справах неповнолітніх та з питань охорони дитинства.

Про стан утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – студентів медичного коледжу БДМУ доповіла заступник директора з виховної роботи цього закладу Ірина Плачинта. По даному питанню начальник служби у справах дітей Світлана Михайлова повідомила, що 18 листопада 2015 року було здійснено перевірку вищезазначеного напрямку роботи в медичному коледжі БДМУ, де навчаються 12 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Порушень чинного законодавства не виявлено.

Про здійснення соціального супроводу дітей та сімей, що опинились в складних життєвих обставинах присутнім доповів директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Микола Руснак. Так, протягом 2015 року працівниками РЦСССДМ із залученням суб'єктів взаємодії проінспектовано 79 сімей.  Постійно проводиться робота з моніторингу сімей, що перебувають в СЖО, оцінка стану сімей, а при потребі надаються соціальні послуги. На даний момент  на обліку центру соціальних служб знаходяться 113 сімей, що опинились в СЖО, в яких виховуються 249 дітей.

       Старший інспектор ювенальної поліції Новоселицького ГУНП в Чернівецькій області Максим Ротар повідомив присутнім, що протягом поточного року неповнолітніми на Території району скоєно чотири злочини: три крадіжки особистого майна громадян і одне ДТП. Злочини скоєні в таких населених пунктах: с. Рідківці, с. Топорівка, с. Припруття, с. Строїнці. Працівникамии Новоселицького ГУНП в Чернівецькій області виявлено та притягнено до адміністративної відповідальності 93 особи, із них: 73 дорослих та 20 неповнолітніх. В тому числі:

     -  за невиконання батьківських обов'язків – 34 особи

     -  за пияцтво – 26 осіб

     - за продаж неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів – 11 осіб

     - за зберігання наркотичних речовин – 1 особа.

      З метою недопущення росту злочинності серед дітей, працівниками Новоселицького ГУНП в Чернівецькій області проводиться профілактична робота серед учнів шкіл, профілактичні рейди та інше.

      Головний спеціаліст служби у справах дітей Аделіна Руснак довела до присутніх проект плану роботи координаційної ради у справах неповнолітніх та з питань охорони дитинства на 2016 рік.

      За підсумками обговорення питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.